Waarom ontwikkelt het embryo van walvisachtigen achterpoten en snorharen?
(Dit is een van de vragen op pagina http://www.deatheist.nl/index.php/artikelen/665-vragen-voor-welwillende-creationisten)

Niet alleen de embryo's hebben snorharen; ook volwassen exemplaren hebben ze. Ze zijn verbonden met een dicht netwerk van zenuwen. Men vermoedt dat ze dienen om te navigeren. Pasgeboren dolfijnen hebben ook snorharen die vrij snel weer verdwijnen. De overgebleven putjes blijken gevoelig te zijn voor elektrische velden zodat ze er prooidieren meer kunnen vinden. We zien dus dat snorharen (of wat er overblijft wanneer deze verdwijnen) niet nutteloos zijn wat de vraag wel doet vermoeden.

Wat de achterpoten betreft: dit kun je geen achterpoten noemen. Het zijn een paar bulten op de plek waar bij landdieren zich poten ontwikkelen. Dat wil niet zeggen dat het ook poten zijn. Ik heb geen informatie kunnen vinden over wat die bulten zijn en of ze botten bevatten. Ik vind het ontwikkelen van achterpoten trouwens ook niet zo goed bij het evolutiemodel passen. Als die bulten zouden blijven, zou je kunnen zeggen dat het een overgangsvorm is. Maar welke genetische mutatie zorgt ervoor dat de poten eerst ontstaan en vervolgens weer verdwijnen? En als zo'n mutatie al mogelijk is, waarom is het ontwikkelen van poten dan niet in de loop van die miljoenen jaren verdwenen? Het kost immers nodeloos veel energie om ze eerst te laten ontstaan om ze vervolgens weer te verwijderen.