Bible-Science.info

Bijbel en wetenschap

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Fouten in de Bijbel?

In deze rubriek komt een aantal vragen aan bod waarvan menig wetenschapper meent dat ze aantonen dat de Bijbel niet geïnspireerd kan zijn door een alwetend God.

Zoals in de inleiding van deze site al te lezen is, ben ik niet van mening dat de Bijbel volkomen foutloos is. Geen mens is volmaakt en dat geldt ook voor de Bijbelschrijvers en vertalers. Toch betekent dit niet dat we niets aan de Bijbel hebben omdat we niet weten wat wel en wat niet betrouwbaar is. Wanneer Job in Job 19:27 zegt: "mijn nieren verlangen zeer in mijn schoot", dan bedoelt hij dat hij zelf naar God verlangt. Job meende, net als vele anderen, dat de nieren de plek was waar het verstand zat. Inmiddels weten we dat dit niet zo is. In dat opzicht staat er dus een fout in de Bijbel. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat Job niet verlangend was, dat de hele geschiedenis rondom Job nooit heeft plaatsgevonden en/of dat Job nooit heeft bestaan.

Helaas zijn niet alle 'gevallen' zo eenvoudig als deze. Vandaar dat we er enkele wat nader zullen bekijken.

Filter op titel     Toon # 
# Artikeltitel
1 Als de Bijbel het onfeilbare Woord van God is, welke manuscripten geven dat Woord dan weer, aangezien de manuscripten onderling verschillen?
2 Liet Herodes echt alle jongetjes vermoorden?
3 Leefde Herodes nog tijdens de volkstelling?
4 Hoe laat werd Jezus gekruisigd?
5 Was het dochtertje van Jairus al gestorven?
6 Hoe lang lag Jezus in het graf?
7 Hoe is Judas gestorven?
8 Voor wie was Kaïn bang?
9 Paulus naar Damaskus
10 Zoon van Thoi (of Thou)
 
Pagina 1 van 4